lsp-logo

PROGRAM ``CONNNECT``

Razvoj međusektorskog partnerstva

Međusektorska saradnja je izraz koji se koristi za opisivanje procesa u kojem se nevladine organizacije, državna uprava, institucije, ustanove i/ili različita preduzeća, okupljaju kako bi zajednički usmerile svoju stručnost i resurse za rešavanje složenih izazova od značaja za zajednicu kojoj služe. Koordinisana kolaboracija između različitih sektora postala je ključ za rešavanje složenih problema današnjice. Pitanja poput obrazovanja, ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite, zaštite životne sredine, sirmomaštva, brige o starima, različiti programi prevencije – primeri su složenih problema koji zahtevaju međusektorsku kolaboraciju. Međusektorska partnerstva i saradnja omogućavaju bolju razmenu informacija, resursa i aktivnosti, što na kraju treba da rezultuje uspehom koji bi bilo nemoguće postići bez udruživanja snaga. Međutim, saradnja između sektora sama po sebi ne garantuje uspeh. Zato je veoma aktuelna tema sa akcentom na kreiranje, razvoj, unapređenje i vođenje timova zaduženih za međusektorsku saradnju.

Primeri projekata međusektorskog partnerstva:

connect-socijalni-eksperiment
“We Versus Virus” - Socijalni eksperiment za razvoj otvorenih inovacija

Na početku pandemijie i prvog zatvaranja, u Nemačkoj je iniciran projekat VirVsVirus sedam organizacija civilnog društva koji je podržala Nemačka vlada. Otvorenim pozivom na akciju identifikovani su hitni izazovi vezani za COVID-19, kao što su kako brzo digitalizovati zdravstvene usluge, kako pomoći građanima svih uzrasta da se nose sa izolacijom izazvanom zaključavanjem i kako odgovoriti na sve veće slučajeve nasilja u porodici.

connect-akademija-mladih
Akademija mladih lidera “Ubuntu Building Bridges for Peace”

Projekat „Ubuntu izgradnja mostova za mir“, inspirisan Afričkim kulturnim i filozofskim nasleđem, nastao je u okviru Erasmus Programa kao jedna od najefikasnijih inicijativa evropske zajednice. Nastao je u kolaboraciji više nevladinih organizacija, državnih institucija, EU i uz podršku UN. Cilj projekta je stvaranje lidera sutrašnjice i podrška dijaloga između i unutar zajednica radi promocije mira i pravde kroz razvoj etike fokusirane na empatiju, pažnju i odgovornost.

connect-promocija-emobilnosti
Promocija e-mobilnost instaliranjem infrastrukture za punjenje širom Evrope.

Iberdrola i Enel, u partnerstvu sa Britanskom multinacionalnom energetskom firmom BP, najavili su saradnju sa proizvođačem automobila Volksvagen kako bi do 2025 godine, zajedno instalirali 18.000 javnih stanica za brzo punjenje baterija za automobile.

Angažovanje međusektorskog tima ?

Vaš projekat

Program ``CONNECT``

Naša rešenja

U LSP-u smo razvili Program „Connect“ usmerenu ka razvijanju usklađenosti međufunkcijskih timova kroz iskustveni i strukturirani proces razmene znanja i učenja o razumevanju, usvajanju i primeni praktičnih principa koji se odnose na ključne činioce multifunkcijskog timskog rada. Krajnji ishod Programa „Connect“ je zajednički AKCIONI plan kreiran primenom Lego® Serious Play® metodologije na konceptualan okvir međusektorske kolaboracije.

Naš Program „Fusion“ ima prilagođen pristup dizajnu, kreiranju i unapređenju efikasnosti multifunkcionalnih timova nezavisno od industrija i polja delovanja.

connect-interakcija-kolaboracija
novine-slika

Metodologija koju primenjujemo

Lego® Serious Play®

Svetski priznata i dokazana metodologija za unapređenje poslovnih performansi kompanija.

Više o metodologiji:

„REBOARDING“ programe vode CERTIFIKOVANI Lego ® Serious Play ® fasilitatori

Prijavite svoj
tim/organizaciju za
"FUSION" program

Prijavite se i uzivajte u programu.