Blog

Team Building aktivnost za razvoj strategije tima

Radionice Tim Bilding uz LSP

„Želimo Tim Bilding kojim ćemo da unapredimo kolaboraciju članova tima odnosno kolaboraciju medju sektorima. Želimo da bolje integrišemo njihova pojedinačna znanja i veštine kako bi donosili kvalitetnije odluke “. Ovo su najčešći zahtevi naših klijenata tokom razgovora za pripremu fasilitacije. I ne čudi nas… Kolaboracija danas, bilo da se odnosi na članove istog tima ili na kolaboraciju izmedju departmenta, u uslovima brzih promena i neizvesnosti je jedan od najvažnijih faktora uspešnog poslovanja.

U ovim slučajevima, najčešće preporučujemo − Tim Bilding program uz primenu Lego® SeriousPlay® metodologije kao alata fasilitacije. Brojni su razlozi zbog čega, pored mnogih drugih alata i aktivnosti u ovim slučajevima preporučujem baš ovu metodologiju, ali su naredna tri razloga ključna.

Tokom Tim bilding radionica primenom Lego® SeriousPlay® metodologije:

  • Izgradjuju se odnosi koji razvijaju poverenje i bolje razumevanje zaposlenih

Tokom procesa fasilitacije, učesnici postavljaju pitanja, vode konstruktivan dijalog, razmenjuju informacije i dobijaju feedback što predstavlja osnovu razvoja poverenja i boljeg razumevanja medju kolegama.

  • Medjusobnom interakcijom kreiraju se zajedničke odluke i uvećava posvećenost rešenju

Poznato je da čak i najbolje odluke mogu biti neefektivne ukoliko ne postoji posvećenost tom rešenju. Međutim, kada svi učesnici aktivno i zajedno učestvuju u kreiraju odluka, posvećenost donetim rešenjima se višestruko uvećava. Rezultat našeg programa su zajednički kreirane odluke koje mogu da se primenjuju odmah po završetku radionice.

  • Razvijaja se kultura produktivne kolaboracije koja vodi ka inovacijama

Iako postoje različita razmišljanja, ubedjeni smo da se svako rešenje, promena ili inovacija uspešno može da implementira u organizaciju isključivo uz kolaboraciju. Zbog toga je bitno neprestano razvijati kulturu produktivne kolaboracije u organizaciji. LSP je metodologija koja može da vam posluži kao alat za razvoj kulture produktivne kolaboracije i motivacije zaposlenih u sigurnom okruženju „ozbiljne igre“.

TIM BILDING PROGRAM AKTIVNOSTI TEMATSKIH LSP RADIONICA

Kada se posebno preporučuje − Tim bilding LSP :

  • Kreiran je novi tim ili su u postojeći tim priključeni novi članovi koji treba bolje da se upoznaju i uklope
  • Želite da motivišete kolaboraciju u već postojećem timu kao i  među sektorima
  • Želite da stvorite sigurno okruženje u timu/organizaciji, razvijete proverenje i otvorenost među članovima tima
  • Želite da uvećate angažovanost svih zaposlenih, da definišete i kreirate zajedničke ciljeve, vizije, strategije, konkretne akcione planove…
  • Želite da zaposleni zajednički učestvuju u donošenju odluka i kreiranju inovativnih rešenja

Za sva dodatna pitanja i nedoumice vezane za primenu ove moćne metodologije za vaš naredni Tim bilding program, kontaktirajte naše dugogodišnje i iskusne SERTIFIKOVANE LEGO® SERIOUSPLAY® FASILITATORE putem emaila office@lsp.rs i putem telefona 0631835541 ili 011/2443018

Portfolio naših uradjenih radionica možete pogledati ovde
Srdačan pozdrav,
Razvoj posvećenosti u timubuildingKako smo prestali da maštamo ?
KONTAKT
Sertifikovani Lego®Serious Play® fasilitatori

Odgovori na dodatna pitanja...
Ukoliko imate pitanja ili nedoumice vezane za naše Team building aktivnosti i primenu inovativne LSP metodologije za vaš budući tematski kompanijski događaj budite slobodni da nas kontaktirate vezano za Lego® Serious Play® svakog radnog dana.
``Play is the building blocks of life`` - guide principle