LEGO® SERIOUS PLAY® Metodologija

ZAKAŽI PREZENTACIJUSERTIFIKOVANI FASILITATOR

Metoda Fasilitacija LEGO® SERIOUS PLAY®


LEGO® SERIOUS PLAY® metod (LSP) je inovativan proces fsilitacije, osmišljen da poboljša inovacije i poslovne performanse. Na osnovu opsežnih istraživanja koje pokazuju da ovakva vrsta praktičnog konteksta „igre“ proizvodi dublje, smislenije razumevanje sveta i njegovih mogućnosti, podstiče maštu i podržava efikasan dijalog – za sve u organizaciji. Metod je osmišljen od strane Lego® Group.

Korišćenje LEGO kockica primenjuje se u kreiranim vežbama za izgradnju modela koji metaforično predstavljaju elemente u vašoj organizaciji. Ovi modeli služe kao osnova za grupne diskusije, razmenu znanja i rešavanje problema i pomažu u podsticanju kreativnog razmišljanja i pronalaženju jedinstvenih rešenja.

Ozbiljna igra, koliko god ovo zvučalo nespojivo, je proces koji zaista pomaže da vaše poslovanje funkcioniše mnogo bolje. Ovaj program donosi vama i vašim zaposlenima ono što nedostaje velikoj većini biznisa: kreativnost, strast i inspiracija.

 

Daleko od običnog igranja Lego kockama

IGRA

Igra uvek ima svrhu. Čak i igra dece. Ipak, igra odraslih nije isto što i dečija igra. Odrasli u igri uvek uključuju svoj osećaj identiteta. Njihova igra je uglavnom takmičarska i vođena je nekim  određenim ciljem. Mi igru posmatramo u kontekstu stimulativnog procesa koji ima svoju veoma ozbiljnu svrhu.

KONSTRUKCIONIZAM I KONSTRUKTIVIZAM

Lego® Seriuos Play® metoda se oslanja na mnoge ideje iz oblasti psihologije i nauke o ponašanju. Teorija znanja poznata kao konstruktivizam i teorija učenja poznata kao konstrukcionizma su u osnovi ovog inovativnog i inspirativnog koncepta.

MAŠTA

Raznolikost  upotrebe izraza „mašta“ podrazumeva ne jedno, već najmanje tri značenja: opisati nešto, stvoriti nešto, izazvati nešto. Sa Lego® Seriuos Play® konceptom, međuodnos između ove tri vrste mašte čini ono što nazivamo strateškom maštom – izvorom originalnih strategija u kompanijama.

ZAKAZIVANJE  PROGRAMA  „OZBILJNE IGRE“ ZA KOLABORACIJU SA REZULTATOM

Kontaktirajte Sertifikovane Fasilitatore

Kako izgledaju radionice uz Lego® Serious Play® ?


Metod Lego® Serious Play® služi za unapređenje poslovnih performansi i razvoj timova i organizacija (team & organization development). Ovaj program predstavlja praktično naprednu verzija svih programa za team building, team coaching i organizacioni razvoj koji su vam se do sada nudili.

Sa LegoSeriousPlay metodom, kompanije u Srbiji su konačno dobile mogućnost da investiraju u razvoj svog tima primenom vrhunski inovativne i napredne metode. Lego Serious Play team & development metod možemo da smatramo jedinstvenim jer je na veoma zanimljiv način, jednim rečju spoio benefit pojedinca, grupe i organizacije.

Kako izgleda radionica uz Lego® Serious Play® metodu?

Za svaku pojedinačnu radionicu se osmišljava jedinstven program koji omogućava maksimalan nivo saradnje između učesnika. Svi izazovi su planirani tako da aktiviraju ili probude kreativno razmišljanje, razvijaju kolaboraciju i usmeravaju učesnike da zajednički kreiraju rešenje.

Radionicu vodi sertifikovani Lego® Serious Play® facilitator (moderator), obučen da prati članove tima, zapaža potrebe tima i usmerava tim ka zajedničkom uspehu.

Učesnici za rad dobijaju posebno dizajnirane Lego kocke. Zadatak koji se grupi postavlja i Lego kocke koji učesnici koriste, stvaraju ambijent koji prevazilazi sve mentalne obrazce na koje su učesnici navikli.

Kao rezultat događaja, dobija se oslobađanje potencijala, angažovanje skrivenog i kreiranje novog znanja učesnika  i pozitivan doživljaj timskog rada.

Naši sertifikovani fasilitatori na raspolaganju su  vašoj kompaniji, da kroz originalno osmišljene programe i  radionice pomognu u razvoju vašeg tima.

Više o organizaciji radionica možete da pogledate OVDE

Kome su namenjene radionice primenom Lego Serious Play metode ?


Program se preporučuje ukoliko želite da:

– kreirate i uigrate nov tim

– priključite nove članove timu

– motivišete kolaboraciju u već postojećem timu ili među sektorima

– stvorite sigurno okruženje, razvijete proverenje i otvorenost među zaposlenima

– uvećate angažovanost svih zaposlenih

– definišete i kreirate zajedničke ciljeve, vizije i akcije

– dizajnirate nov proizvod ili uslugu

– istražite mogućnosti unapređenja i razvoja

– upravljate timom u skladu sa promenama

Program je namenjen:

 • Kompanijama i timovima
 • Project liderima
 • HR menadžerima
 • Business development menadžerima
 • Prodajnim timovima
 • OHS Meandžerima
 • IT Liderima

Poseban popust odobravamo:

 • Startup firmama (do 10 zaposlenih)
 • Naučnim institutima
 • Obrazovnim ustanovama
 • Nevladinim organizacijama

Više o organizaciji radionica možete da pogledate OVDE