Šta je
LEGO® SERIOUS PLAY®?


Metodologija fasilitacije LEGO® Serious PLAY® (LSP) je inspirativni proces za unapređenje poslovnih performansi timova I organizacija. Metod je osmišljen od strane eksperata organizacionog razvoja i koncepta  Play Serious ( Ozbiljne igre ) iz Lego® Group. Bazirana je na verovanju da svaki član tima / organizacije treba da pruži svoj doprinos i bude deo rešenja poslovnog izazova. U specifičnim vežbama koriste se Lego kocke kao alat za izgradnju poslovnih modela koji metaforično predstavljaju izazove u vašem timu ili organizaciji. Kreirani modeli služe kao osnova za grupne diskusije, razmenu znanja i rešavanje problema i pomažu u podsticanju kreativnog razmišljanja i pronalaženju jedinstvenih rešenja. Ozbiljna igra, koliko god ovo zvučalo nespojivo, je proces koji zaista pomaže da vaše poslovanje funkcioniše mnogo bolje. Radionice primenom LEGO® SERIOUS PLAY®  metode donose vama i vašim zaposlenima ono što nedostaje velikoj većini biznisa: kreativnost, strast i inspiracija.

Kako izgledaju radionice Lego® Serious Play® metodom?


Za svaku pojedinačnu radionicu se osmišljava jedinstven program koji omogućava maksimalan nivo saradnje između učesnika. Svi izazovi su planirani tako da aktiviraju ili probude kreativno razmišljanje, razvijaju kolaboraciju i usmeravaju učesnike da zajednički kreiraju rešenje.

Radionicu vodi sertifikovani Lego® Serious Play® facilitator (moderator), obučen da prati članove tima, zapaža potrebe tima i usmerava tim ka zajedničkom uspehu.

Učesnici za rad dobijaju posebno dizajnirane Lego kocke. Zadatak koji se grupi postavlja i elementi koje učesnici koriste, stvaraju ambijent koji prevazilazi sve mentalne obrazce na koje su učesnici navikli.

Kao rezultat događaja, dobija se oslobađanje potencijala, angažovanje skrivenog i kreiranje novog znanja učesnika  i pozitivan doživljaj timskog rada.

Naši sertifikovani fasilitatori na raspolaganju su  vašoj kompaniji, da kroz originalno osmišljene programe i  radionice pomognu u razvoju vašeg tima.

Više o organizaciji radionica možete da pogledate OVDE

Kome su namenjene Lego® Serious Play® radionice?


Program LEGO® SERIOUS PLAY®  metodologijom se preporučuje ukoliko želite da:

– kreirate i uigrate nov tim

– priključite nove članove timu

– motivišete kolaboraciju u već postojećem timu ili među sektorima

– stvorite sigurno okruženje, razvijete proverenje i otvorenost među zaposlenima

– uvećate angažovanost svih zaposlenih

– definišete i kreirate zajedničke ciljeve, vizije i akcije

– dizajnirate nov proizvod ili uslugu

– istražite mogućnosti unapređenja i razvoja

– upravljate timom u skladu sa promenama

Program je namenjen:

 • Kompanijama i timovima
 • Project liderima
 • HR menadžerima
 • Business development menadžerima
 • Prodajnim timovima
 • OHS Meandžerima
 • IT Liderima

Poseban popust odobravamo:

 • Startup firmama (do 10 zaposlenih)
 • Naučnim institutima
 • Obrazovnim ustanovama
 • Nevladinim organizacijama

Više o organizaciji radionica možete da pogledate OVDE

PROGRAMI URAĐENIH RADIONICA

team building beograd
team building program srbija
lego serious play srbija programi
KONTAKT
Pozovite Lego®Serious
Play® Sertifikovane fasilitatore

Ukoliko imate pitanja u vezi ove inovativne metodologije, želite da primenite naš program za Vaš budući tematski kompanijski događaj budite slobodni da nas kontaktirate.